Informatie voor verwijzers

Debby Romberg heeft haar universitaire studie Psychologie in Leiden gevolgd. Aanvullend heeft zij de werking van het brein uitgebreid bestudeerd in ondermeer Medical Neuroscience en andere cursussen die op angst en de behandeling ervan zijn gebaseerd.

De behandelvorm bij TranQ is te omschrijven als training vanwege het educatieve element dat de cliënt's kennis over zijn eigen gevoel en gedrag helpt vergroten. Soms echter bestaat de behoefte aan verwerking van bepaalde gebeurtenissen die in gesprekssessies worden uitgediept. Deze gesprekssessie oftewel counselling zou je kunnen vergelijken met cliëntgerichte en vriendelijke psychotherapie.

Voor de behandeling van angststoornissen werken wij vooral met evidence-based behandelingen uit de cognitieve gedragstherapie; zoals exposure-oefeningen en gedachten-gevoel-gedrag analyses. Ook communicatietechnieken uit NLP kunnen effectief blijken te zijn en worden desgewenst ingezet in het behandelingstraject.

Voor het veilig uitvoeren van exposure-oefeningen maken wij gebruik van bijzondere locaties, o.a. voor het bestrijden van liftangst is er een oefenlift ter beschikking van het liftbedrijf KONE. Voor mensen met rij-angst kunnen wij in ons netwerk een beroep doen op erkende rij-instructeurs die onze behandeling ondersteunen. Voor ernstige vormen van vliegangst verwijzen wij in de regel door naar Stichting Valk, de specialist op dat gebied.

Vanwege de aard van dit beroep en de eisen van de beroepsverenigingen zijn wij verplicht tot het volgen van supervisie en scholen wij voortdurend bij.